Hozzávalók:
- 50 dkg előkészített cukkini,
- 15 dkg zabpehely,
- 10 dkg főtt, füstölt házi sonka,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 4 tojás,
- só,
- bors,
- 1-1 csokor metélő fokhagyma és snidling,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 1 csilipaprika ,
- 2 ek olaj a sütéshez,
- 2 dl tejföl vagy natúr joghurt,
Elkészítése:
A lehéjazott zsenge cukkinit tökgyalun lereszelem, lesózom, és állni hagyom.
A sajtot lereszelem, a sonkát apró darabokra szelem.
A metélőhagymákat és a csilipaprikát feldarabolom.
A metélőhagymák és a fokhagyma felét félreteszem a tejfölös öntethez.
A cukkini levét kinyomkodom, majd egy nagyobb tálba téve összekeverem a zabpehellyel, a reszelt sajttal, és a sonkával. Fűszerezem a hagymákkal, a sóval, borssal, majd hozzáütöm a tojásokat. Jól összekeverem.
Egy nagyobb, lapos tepsit olajjal kikenek, majd a cukkini masszából lepénykéket rakok egymás mellé. Ebből a mennyiségből 9 db kerek lepény fért el a tepsin.
200 °C-os sütőben piros ropogósra sütöm. Lapáttal alányúlva tálra helyezem őket. Fokhagymával és metélőhagymákkal ízesített tejföllel vagy tzatziki salátával tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: