Hozzávalók:
- 2 dl bulgur,
- 60-80 dkg zsenge cukkini megtisztítva,
- étolaj,
- só,
- bors,
- bazsalikom,
- 25-30 dkg grillkolbász,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 dl száraz fehérbor,
- 15 dkg reszelt sajt,
- 3 dl tejföl vagy joghurt,
- 3 tojás
Elkészítése:
A bulgurt 2 ek olajon megfuttatom, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm. Sózom, borsozom. Lassú tűzön, lefedve főzöm, majd miután a levét elfőtte, leveszem a tűzről, és lefedve, gőzében hagyom tovább puhulni.
A megtisztított cukkinit hosszában kettévágok, és uborka gyalun leszelem. Megsózom és állni hagyom.
A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra szelem, a fokhagymát felaprítom.
3 ek olajon megfuttatom a hagymákat, majd rádobom a lecsöpögtetett cukkinit, és pár percig kevergetve párolom, majd 1 dl fehérbort öntök alá, és lefedve lassú tűzön párolom tovább. Néha megkeverem, ha szükséges utána sózok. Borsozom, bazsalikommal ízesítem.
Ujjnyi olajat öntök a serpenyőbe, a grillkolbászt éles késsel bevagdosom, majd mindkét oldalát pirosra sütöm. Az olajból kiemelem egy vágódeszkára, és miután kihűlt éles késsel felkarikázom.
Egy hőálló sütőtálat vékonyan olajjal kikenek. A bulgurt az aljába terítem, majd egyenletesen ráterítem a kolbász karikákat. Befedem a megpárolt cukkinivel, majd rászórom a reszelt sajtot.
A tejfölt kikeverem a tojásokkal, sózom, borsozom, majd a sajt tetejére öntöm. A tálat megrázogatva elegyengetem az öntetet.
200 °C-os sütőben addig sütöm, amíg a teteje megpirul.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: