Anna konyhája

Kajszibarackos-vaníliás poharaskrém

 dsc03986.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg kimagozott kajszibarack,
  2. 2 ek cukor,
  3. 1 ek étkezési keménxítő,
  4. 1/2 citrom kifacsart leve,
  5. 0,5 l tej,
  6. 1 csom vaníliás pudingpor,
  7. 2 -3 ek cukor,
  8. 2,5 dl habtejszín,
  9. 1 csom habfixáló,

Elkészítése:

dsc03989.JPG

A barackot kimagozom, majd felkockázom. 2 ek cukrot szórok rá, és felteszem főni. Mikor felforr hozzákeverem a 2 ek vízzel kikevert keményítőt, majd 1-2 perc alatt besűrítem. Ráfacsarom a citromot, kikeverem, majd félreteszem, hideg vízbe állítom, és hagyom hűlni.

A fél liter tejből kiveszek 1 dl-t. A pudingport és a cukrot összekeverem, majd hozzáöntöm az 1 dl tejet, és simára kikeverem.

A többi tejet tűzre teszem, majd mikor melegedni kezd, hozzáöntöm a tejjel kikevert pudingport, és besűrítem. Hideg vízbe állítva hagyom hűlni.

A tejszínt a habfixálóvak kemény habbá verem. Egy kézi habverővel, több lépésben, lazán a lehűlt pudinghoz keverem.

Az előkészített poharak aljába 1 kanál krémet teszek, majd a barackos krémmel leöntöm. Egy hosszú nyelű

kiskanállal egyet keverek rajta, hogy márványos legyen, majd folytatom a rétegzést. ( Keverés nélkül is nagyon szép rétegzést lehet kialakítani. )

Pár órára a hűtőbe teszem fogyasztás előtt.

dsc03985.JPG

dsc03989.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!