Hozzávalók:
- 50 dkg kimagozott kajszibarack,
- 2 ek cukor,
- 1 ek étkezési keménxítő,
- 1/2 citrom kifacsart leve,
- 0,5 l tej,
- 1 csom vaníliás pudingpor,
- 2 -3 ek cukor,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csom habfixáló,
Elkészítése:
A barackot kimagozom, majd felkockázom. 2 ek cukrot szórok rá, és felteszem főni. Mikor felforr hozzákeverem a 2 ek vízzel kikevert keményítőt, majd 1-2 perc alatt besűrítem. Ráfacsarom a citromot, kikeverem, majd félreteszem, hideg vízbe állítom, és hagyom hűlni.
A fél liter tejből kiveszek 1 dl-t. A pudingport és a cukrot összekeverem, majd hozzáöntöm az 1 dl tejet, és simára kikeverem.
A többi tejet tűzre teszem, majd mikor melegedni kezd, hozzáöntöm a tejjel kikevert pudingport, és besűrítem. Hideg vízbe állítva hagyom hűlni.
A tejszínt a habfixálóvak kemény habbá verem. Egy kézi habverővel, több lépésben, lazán a lehűlt pudinghoz keverem.
Az előkészített poharak aljába 1 kanál krémet teszek, majd a barackos krémmel leöntöm. Egy hosszú nyelű
kiskanállal egyet keverek rajta, hogy márványos legyen, majd folytatom a rétegzést. ( Keverés nélkül is nagyon szép rétegzést lehet kialakítani. )
Pár órára a hűtőbe teszem fogyasztás előtt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: