Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csom habfixáló
- 2 ek porcukor,
- 1 kk vaníliakivonat,
- 1,5 dkg étkezési keményítő,
- 40 dkg kimagozott meggy,
- 10 dkg cukor a meggyhez,
Elkészítése:
A meggyet a cukorral forrás után még pár percig főzöm.
A keményítőt pár kanál vízzel simára keverem, majd a meggyhez öntöm, és besűrítem vele. Félreteszem hűlni.
A mascarpone -t kikeverem a porcukorral és a vaníliával.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd kézi habverővel a mascarpone -hoz keverem.
A lehűtött meggyet lazán a krémbe forgatom anélkül, hogy teljesen összekeverném. Üvegpoharakba adagolom a krémet, majd pár órára a hűtőbe teszem. Nekem 6 adag lett belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: