Hozzávalók:
- 50-60 dkg zsenge cukkini,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 4 szál újhagyma,
- 1 db kápia paprika,
- 1 db chilipaprika,
- 25 dkg túró,
- 5 dkg natúr joghurt,
- 2 db tojás,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 csokor kapor,
- 15 dkg házi, füstölt szalonna,
- 30 dkg leveles tészta,
- 1 tojás a lekenéshez
Elkészítése:
A cukkinit lehéjazom, a magját eltávolítom. Hosszában kettévágom, majd tökgyalun felszeletelem.
Az újhagymát vékonyan felkarikázom, a paprikákat felaprítom, a fokhagymát áttöröm.A petrezselymet és a kaprot éles késsel nagyon apróra vágom. 2 ek olajon a zöldségeket 2 percig pirítom, majd 1 dl fehérbort aláöntve 5 percig párolom. A tűzről leveszem, és hagyom kihűlni.
A túrót összekeverem a tojásokkal és a joghurttal, majd a lehűlt, párolt zöldségekkel. Enyhén sózom, borsozom.
A házi szalonnát egészen apró kockákra szeletelem, ( én aprítóba tettem, és párat pörgettem rajta, így nagyon apró darabokat kaptam ) Egy kis serpenyőbe 1 ek olajon kisütöttem. Kiszedtem egy szűrőlapáttal,és félretettem hűlni.
Egy kerek, kapcsos oldalú sütőformát kivajazok-kilisztezek.
Lisztezett felületen a leveles tésztát hosszú,vékony téglalappá nyújtom, majd hosszában kettévágom. Mindkét tészta csíkra középen tölteléket halmozok, majd szalonna pörccel megszórom.
Az egyik szélét vizes ecsettel lekenem, majd a két oldalát egymásra hajtva “összeragasztom.”
A hosszú tészta hengert csigaszerűen feltekerem, és a sütőforma közepére illesztem.
A másik tésztalappal ugyanígy járok el, majd a tekervényt folytatom vele.
A tészta tetejét felvert tojással lekenem. 200 °C-ra előmelegített sütőben piros-ropogósra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: