Hozzávalók:
Elkészítése:
A cukkinit lehéjazom, és hosszában vékony szeletekre vágom.
A tészta kifőző fazékban vizet forralok, megsózom. A cukkini szeleteket 2 percre megmártom benne. Lecsöpögtetem, egy tálcára kifektetem őket, és félreteszem.
Ebbe a forró vízbe dobom a paradicsomokat. Pár másodperc után szűrőkanállal ki is szedem, a héját lehúzom, majd felkockázom.
3 ek olajon megpárolom az apróra kockázott vöröshagymát, és a paprikát. Hozzáadom a darált húst, és kifehéredésig pirítom.
Hozzákeverem a felszeletelt paradicsomot, az esetleg leeső, felaprított cukkini darabokat.Sózom, borsozom, bazsalikommal és áttört fokhagymával, ketchuppal ízesítem. Félreteszem kicsit hűlni, majd a tojást, és a reszelt sajtot hozzákeverem.
Olajjal kikenek egy nagyobb méretű őzgerincsütőt. Keresztben, szorosan egymás mellé fektetve, a cukkini szeletekkel kibélelem úgy, hogy oldalt a szélein túllógjon. 2 szeletet hagyok a lefedéshez.
Ebbe a cukkini ágyba öntöm a húsos-sajtos tölteléket, az oldalt lelógó szélekkel betakarom, majd a félretett cukkini szeleteket még a tetejére borítom.
200 °Cos sütőben, 40-50 percig sütöm, majd kiveszem, egy tűzálló sütőtálat ráborítok, majd egy ügyes és gyors mozdulattal az őzgerinc sütőből a tálra átborítom. A sütőt grillező funkcióra állítom, és már perc alatt megpirítom a tetejét. Most már figyelni kell, mert nagyon gyorsan megpirul.
Még forrón barbecue szósszal a tetejét bekenem. Negyed órát pihenni-hűlni hagyom, majd 5-6 cm-es szeletekre vágva tálalom.
Kapros bulgurral kínálom, fokhagymás-kapros tejföllel leöntve.