Anna konyhája

Meggyes-citromkrémes galette

dsc03923.JPG 

Hozzávalók:

  1. 26 dkg liszt,
  2. 12 dkg hideg, felkockázott vaj,
  3. 50 dkg kimagozott meggy,
  4. 15 dkg citromkrém, (lemon curd )
  5. 2 ek cukor,
  6. 1 ek keményítő,
  7. 1 kk őrölt gyömbér,
  8. 1 kk őrölt fahéj,

Elkészítése:

A citromkrém elkészítésével kezdem.

A kimagozott meggyet megszórom 2 ek cukorral, gyömbérrel, fahéjjal, és 1 ek étkezési keményítővel. Elkeverem, majd tűzre teszem, és forrástól számítva 2 percet főzöm, majd lehűtöm.

Addig elkészítem a tésztát. A lisztet a vajjal elmorzsolom, majd 3-4 ek hideg vizet adok hozzá, hogy sima, lágyabb tésztát kapjak. Három részre osztom, majd enyhén lisztezett felületen kerek, vékony lappá sodrom. 

Egy nagy méretű, lapos tepsit kivajazok-lisztezek. A kinyújtott tésztalapot ráhelyezem. A citromkrém 1/3-át középre kenem, majd ráhalmozom a meggy 1/3-át. A tészta szélét összecsipkedve kis redőket képzek, és a tölteléket beborítom vele úgy, hogy középen nyitott maradjon. A tepsi szélére húzom, majd a másik két lappal ugyanígy járok el.

190 °C-ra előmelegített sütőben 35-45 percig sütöm, amíg szép aranybarna színt nem kap.

Porcukorral meghintve melegen tálalom, de kihűlve is nagyon finom. Látványos, könnyű, és nagyon ízletes sütemény.

 dsc03910.JPG

dsc03911.JPG

dsc03915.JPG

dsc03920.JPG

dsc03924.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!