Anna konyhája

Kukoricapelyhes-sajtos cukkini lepény

 dsc03838.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 db közepes cukkini, lereszelve kb 50-60 dkg,
  2. csipet só,
  3. őrölt bors,
  4. 2-3 gerezd fokhagyma áttörve,
  5. 1 fej vöröshagyma,
  6. 1 db tojás,
  7. 10 dkg reszelt, füstölt  sajt,
  8. 4-5 ek kukoricapehely durvára darálva,,

A panírozáshoz:

  1. 2-3 ek liszt,
  2. 2 db tojás,
  3. 8-10 ek kukoricapehely durvára darálva,

A sütéshez: étolaj

Elkészítése:

A cukkinit meghámozom, a magvas részt eltávolítom, a többit almareszelőn lereszelem. Besózom és állni hagyom 20 percet, majd a levét kinyomkodom. Hozzáadom a tojást, borsot, reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, a felaprított vöröshagymát és a darált kukoricapelyhet. Alaposan összekeverem. Diónyi darabokat golyókká formázok a tenyeremmel, majd a liszt-tojás-kukoricapehely morzsa  hármassal bepanírozom. Forró, bő olajban világos barnára sütöm. Szalvétára szedem, alaposan lecsöpögtetem. Fokhagymás-kapros tejföllel tálalom.

dsc03837.JPG

forró olajban kisütöm

dsc03839.JPG,…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!