Hozzávalók:
- 50-60 dkg megtisztított málna,
- 1 csom. vanília pudingpor,
- 2-3 ek cukor,
- 0,5 l tej,
- 2 x 2,5 dl habtejszín,
- 2 csom. habfixáló,
Elkészítése:
A pudingport a cukorral és 1 dl tejjel simára keverem.
A többi tejet felteszem a tűzre, majd mielőtt forrni kezdene hozzáöntöm a tejjel elkevert pudingport, és folyamatos keverés mellett besűrítem. A tűzről levéve hideg vízbe állítom, és gyakran megkeverve lehűtöm.
Közben a 4 dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem. Felét a lehűtött pudinghoz keverem óvatosan, hogy a habot ne törjem össze.
A legszebb málnaszemekből félreteszek párat a díszítéshez. A maradék habhoz öntöm a málna felét, és a habverővel összekeverem.
Az előkészített poharak aljába teszek 2 ek vanília krémet, megszórom málnával, majd a tejszínes málnából 2 ek-al betakarom. Tovább folytatom a rétegzést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére a félretett málnaszemeket szórok.





Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: