Anna konyhája

Vaníliás-málnás pohárkrém

 dsc03862.JPG

Hozzávalók:

  1. 50-60 dkg megtisztított málna,
  2. 1 csom. vanília pudingpor,
  3. 2-3 ek cukor,
  4. 0,5 l tej,
  5. 2 x 2,5 dl habtejszín,
  6. 2 csom. habfixáló,

Elkészítése:

A pudingport a cukorral és 1 dl tejjel simára keverem.

A többi tejet felteszem a tűzre, majd mielőtt forrni kezdene hozzáöntöm a tejjel elkevert pudingport, és folyamatos keverés mellett besűrítem. A tűzről levéve hideg vízbe állítom, és gyakran megkeverve lehűtöm.

Közben a 4 dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem. Felét a lehűtött pudinghoz keverem óvatosan, hogy a habot ne törjem össze.

A legszebb málnaszemekből félreteszek párat a díszítéshez. A maradék habhoz öntöm a málna felét, és a habverővel összekeverem.

Az előkészített poharak aljába teszek 2 ek vanília krémet, megszórom málnával, majd a tejszínes málnából 2 ek-al betakarom. Tovább folytatom a rétegzést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére a félretett  málnaszemeket szórok.

dsc03876.JPG

dsc03880.JPG

dsc03854.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!