Anna konyhája

Tarja keletiesen, provanszi salátával

 dsc03889_1.JPG

Hozzávalók:

  1. 70-80 dkg kicsontozott tarja,

A páchoz:

  1. 4 ek szezámolaj,
  2. 2 ek csípős mustár,
  3. 2 ek ketchup,
  4. 2 ek szójaszósz,
  5. 1 ek méz,
  6. 1 kk darált, csípős paprikakrém,
  7. 3 gerezd zúzott fokhagyma,
  8. 1 szál apróra vágott újhagyma,
  9. 2 ek szezámmag a tetejére,
  10. 2 ek olaj a sütéshez,
  11. kb 1 dl bor,

Provanszi salátához:

  1. 10 dkg pirított, durvára tört dió vagy mogyoró,
  2. 16 dkg rokfort,
  3. 6 db paradicsom,
  4. 3 szál újhagyma,
  5. 2 db zöld paprika,
  6. 1 csokor rukkola,
  7. 4 db tojás,

Az öntethez:

  1. 1 ek fehér borecet,
  2. 1 kk mustár,
  3. só,
  4. bors,
  5. 1 kk cukor,
  6. 1 dl olivaolaj,

Elkészítése:

Elkészítem a salátát:

Egy keverőtálba kézi habverővel összekeverem az ecetet a mustárral, ízlés szerint sózom, borsozom, cukrozom,, majd végül hozzáadom az olajat.

Egy nagyobb salátás tálban összeforgatom a felaprított zöldsaláta keveréket a mogyoróval és a felkockázott sajttal. Az így előkészített salátát összeforgatom az öntettel, és tálalás előtt legalább 1 órát a hűtőbe teszem.

A tojásokból tükörtojást készítek, és tálaláskor mindegyik adag salátára 1-1 tükörtojást csúsztatok.

( A tükörtojást természetesen legutoljára készítem majd el ! )

Elkészítem a fűszeres tarját:

A tarjaszeleteket felkockázom.

A páchoz valókat egy nagyobb tálba összekeverem. A húskockákat belekeverem. Letakarva egy éjszakára a hűtőbe teszem.

A wokkot olajjal kikenem, és megforrósítom. A húskockákat beledobom, szezámmaggal beszórom, és kevergetve kifehéredésig sütöm, majd egy kis bort öntve alá megpárolom, majd zsírjára sütöm.

dsc03867.JPG

dsc03893_1.JPG

dsc03871.JPG

dsc03894_1.JPG

dsc03873.JPG

dsc03895_1.JPG

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!