Hozzávalók:
- 70-80 dkg kicsontozott tarja,
A páchoz:
- 4 ek szezámolaj,
- 2 ek csípős mustár,
- 2 ek ketchup,
- 2 ek szójaszósz,
- 1 ek méz,
- 1 kk darált, csípős paprikakrém,
- 3 gerezd zúzott fokhagyma,
- 1 szál apróra vágott újhagyma,
- 2 ek szezámmag a tetejére,
- 2 ek olaj a sütéshez,
- kb 1 dl bor,
Provanszi salátához:
- 10 dkg pirított, durvára tört dió vagy mogyoró,
- 16 dkg rokfort,
- 6 db paradicsom,
- 3 szál újhagyma,
- 2 db zöld paprika,
- 1 csokor rukkola,
- 4 db tojás,
Az öntethez:
- 1 ek fehér borecet,
- 1 kk mustár,
- só,
- bors,
- 1 kk cukor,
- 1 dl olivaolaj,
Elkészítése:
Elkészítem a salátát:
Egy keverőtálba kézi habverővel összekeverem az ecetet a mustárral, ízlés szerint sózom, borsozom, cukrozom,, majd végül hozzáadom az olajat.
Egy nagyobb salátás tálban összeforgatom a felaprított zöldsaláta keveréket a mogyoróval és a felkockázott sajttal. Az így előkészített salátát összeforgatom az öntettel, és tálalás előtt legalább 1 órát a hűtőbe teszem.
A tojásokból tükörtojást készítek, és tálaláskor mindegyik adag salátára 1-1 tükörtojást csúsztatok.
( A tükörtojást természetesen legutoljára készítem majd el ! )
Elkészítem a fűszeres tarját:
A tarjaszeleteket felkockázom.
A páchoz valókat egy nagyobb tálba összekeverem. A húskockákat belekeverem. Letakarva egy éjszakára a hűtőbe teszem.
A wokkot olajjal kikenem, és megforrósítom. A húskockákat beledobom, szezámmaggal beszórom, és kevergetve kifehéredésig sütöm, majd egy kis bort öntve alá megpárolom, majd zsírjára sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: