Anna konyhája

Provanszi saláta

dsc03887.JPG 

Hozzávalók:

A salátához:

    1. 10 dkg pirított, durvára tört dió vagy mogyoró,
    2. 16 dkg fűszeres feta sajt,
    3. 6 db paradicsom,
    4. 3 szál újhagyma,
    5. 2 db zöld paprika,
    6. 1 csokor rukkola,
    7. 4 db tojás,

Az öntethez:

  1. 1 ek fehér borecet,
  2. 1 kk mustár,
  3. só,
  4. bors,
  5. 1 kk cukor,
  6. 1 dl olivaolaj,

Elkészítése:

Egy keverőtálba kézi habverővel összekeverem az ecetet a mustárral, ízlés szerint sózom, borsozom, cukrozom,, majd végül hozzáadom az olajat.

Egy nagyobb salátás tálban összeforgatom a felaprított zöldsaláta keveréket a mogyoróval és a felkockázott sajttal. Az így előkészített salátát összeforgatom az öntettel, és tálalás előtt legalább 1 órát a hűtőbe teszem.

A tojásokból tükörtojást készítek, és tálaláskor mindegyik adag salátára 1-1 tükörtojást csúsztatok.

dsc03863.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!