Hozzávalók:
A salátához:
- 10 dkg pirított, durvára tört dió vagy mogyoró,
- 16 dkg fűszeres feta sajt,
- 6 db paradicsom,
- 3 szál újhagyma,
- 2 db zöld paprika,
- 1 csokor rukkola,
- 4 db tojás,
Az öntethez:
- 1 ek fehér borecet,
- 1 kk mustár,
- só,
- bors,
- 1 kk cukor,
- 1 dl olivaolaj,
Elkészítése:
Egy keverőtálba kézi habverővel összekeverem az ecetet a mustárral, ízlés szerint sózom, borsozom, cukrozom,, majd végül hozzáadom az olajat.
Egy nagyobb salátás tálban összeforgatom a felaprított zöldsaláta keveréket a mogyoróval és a felkockázott sajttal. Az így előkészített salátát összeforgatom az öntettel, és tálalás előtt legalább 1 órát a hűtőbe teszem.
A tojásokból tükörtojást készítek, és tálaláskor mindegyik adag salátára 1-1 tükörtojást csúsztatok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: