Hozzávalók:
- 30 dkg cukkini,
- 2 ek oliva olaj,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 2 szál újhagyma,
- 1 db pápia paprika,
- 15 dkg feta sajt,
- bors,
- friss bazsalikom levél,
- friss oregano levél,
- pár csepp citromlé,
Elkészítése:
A cukkinit megmosom, lehéjazom, hosszában kettévágom, majd a magokat eltávolítom. Uborka gyalun vékonyra szeletelem.
A megmosott paprikát kettévágom, a magját eltávolítm, és felszeletelem.
Az újhagymát megtisztítom, és felszeletelem.
Egy serpenyőben az olajat megmelegítem, és a felaprított zöldségeket rádobom. Megsózom, egy pici vizet öntök alá, és lassú tűzön, lefedve megpárolom.
A tűzről leveszem, majd megvárom, amíg langyosra hűl.
Aprítógépbe teszem a feta sajttal együtt, hozzáadom a szétnyomott fokhagymát, és a durvára vágott fűszerleveleket, majd krémesre keverem.
Borsozom, esetleg utánasózok. Fedeles üvegedénybe teszem, majd pár órát hűtöm fogyasztás előtt.
Barna kenyérből készült forró pirítósra halmozva kínálom.



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: