Anna konyhája

Vágott zsemle

 dsc03697.JPG

Hozzávalók:

  1. 40 dkg liszt,
  2. 20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  3. 10 dkg durumliszt,
  4. 1 ek sikér,
  5. 2 ek búzacsíra,
  6. 2,5 dkg friss élesztő,
  7. 2 ek olaj, + a lekenéshez,
  8. 1 ek só,
  9. 1 ek méz,
  10. 2-3 dl langyos víz

Elkészítése:

A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a liszteket, a búzacsírát, és a sikért. Közepébe morzsolom az élesztőt, és mézzel, langyos vízzel 10-15 perc alatt felfuttatom.

Megsózom, hozzáöntöm az olajat, és géppel dagasztani kezdem, amíg össze nem áll, majd ismét 10 percet pihentetem.

Géppel tovább dagasztom, amíg sima, hólyagos tésztát nem kapok. A kelesztőtálat beolajozom, a tésztát megforgatom benne, majd 20 percet pihentetem.

Géppel ismét jól átdagasztom, és letakarva 30 percet pihentetem.

Lisztezett felületre kiborítom, 8 egyenlő részre osztom, kívülről a közepe felé hajtogatva meggömbölyítem. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, letakarom kenyeres ruhával, és 60 percet szobahőmérsékleten kelni hagyom.

Ezalatt előmelegítem a sütőt 200 °C-ra, és légkeverésre állítom. A sütőbe félig töltött vizes edényt teszek gőzölögni.

Éles pengével a zsemlék tetejét bemetszem. Vízzel bespriccelem, és 20-25 perc alatt piros ropogósra sütöm. Félidőben a gőzölgő vizet eltávolítom. Rácsra szedem a zsemléket, és hagyom kihűlni

dsc03695.JPG

dsc03696.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!