Anna konyhája

Tejszínes gyümölcsrizs

 dsc03690.JPG

Hozzávalók:

  1. 15 dkg fényezetlen “A” rizs,
  2. 5 dl tej + 2 dl víz,
  3. csipet só,
  4. 3 dkg vaj,
  5. 3 ek cukor, 
  6. 2 csom vaníliás cukor vagy 2 ek vanília aroma,
  7. 1 csom. zselatin fix, vagy 1 púpos ek zselatinpor,
  8. 2,5 dl habtejszín,
  9. 1 csom habfixáló,
  10. 1 kg vegyes bogyós gyümölcs, ( ribizli, málna, josta…)

Elkészítése:

A gyümölcsöket megtisztítom, szűrőbe téve folyó víz alatt megmosom. Felhasználásig hagyom lecsöpögni.

A megmosott rizst a tej és víz keverékében, csipet só hozzáadásával, kis lángon felteszem főni. Kb 10 percig lefedve párolom, majd belekeverem a cukrokat és a vajat.  Amikor ismét forrni kezd, leveszem a tűzről, és lefedve gőzében hagyom megpuhulni, és kihűlni.

A tejszínt a habfixálóval keményre verem.

A kihűlt rizshez hozzákeverem a zselatin fixet, majd óvatosan hozzáadom a keményre vert tejszínhabot is.

A lecsöpögött bogyós gyümölcsöknek a felét óvatosan a habos rizshez keverem, és egy kerek, kb 26 cm átmérőjű, lapos üvegtálba öntöm, elegyengetem.

A maradék gyümölcsöt a tetejére rendezem, és legalább egy órára a hűtőbe teszem hűlni.

dsc03693.JPG

dsc03691_masolata.JPG

dsc03692_masolata.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!