Hozzávalók:
- 15 dkg fényezetlen “A” rizs,
- 5 dl tej + 2 dl víz,
- csipet só,
- 3 dkg vaj,
- 3 ek cukor,
- 2 csom vaníliás cukor vagy 2 ek vanília aroma,
- 1 csom. zselatin fix, vagy 1 púpos ek zselatinpor,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csom habfixáló,
- 1 kg vegyes bogyós gyümölcs, ( ribizli, málna, josta…)
Elkészítése:
A gyümölcsöket megtisztítom, szűrőbe téve folyó víz alatt megmosom. Felhasználásig hagyom lecsöpögni.
A megmosott rizst a tej és víz keverékében, csipet só hozzáadásával, kis lángon felteszem főni. Kb 10 percig lefedve párolom, majd belekeverem a cukrokat és a vajat. Amikor ismét forrni kezd, leveszem a tűzről, és lefedve gőzében hagyom megpuhulni, és kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval keményre verem.
A kihűlt rizshez hozzákeverem a zselatin fixet, majd óvatosan hozzáadom a keményre vert tejszínhabot is.
A lecsöpögött bogyós gyümölcsöknek a felét óvatosan a habos rizshez keverem, és egy kerek, kb 26 cm átmérőjű, lapos üvegtálba öntöm, elegyengetem.
A maradék gyümölcsöt a tetejére rendezem, és legalább egy órára a hűtőbe teszem hűlni.





Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: