VANÍLIA FAGYLALT
Hozzávalók:
Elkészítése:
Dupla adag sűrített tejet.készítek.
A tojássárgákat kikeverem a mézzel és a sűrített tejjel, majd hozzáöntöm a tejszínt, és simára keverem.Egy vaníliarudat hosszában kettévágok, a magját kikaparom, és a tejszínes elegyhez adom, majd a rudat is beledobom.
Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrítem. Alaposan lehűtöm, majd pár órára a hűtőbe teszem. A vaníliarudat eltávolítom.
Átöntöm egy magas falú fedeles dobozba és a mélyhűtőbe folytatom a fagyasztást. 30-40 percenként géppel kikeverem, majd visszateszem. 3x – 4x megismétlem, majd hagyom lefagyni.
Fogyasztás előtt 15-20 perccel kiveszem, majd vízbe mártott, jól lecsöpögtetett fagyimerő kanállal adagolom.
Gyümölcsös öntettel is kínálhatom. 🙂
eper öntettel…
MOGYORÓS CSOKIFAGYLALT
Hozzávalók:
Elkészítése:
A kakaóport a cukorral, a tojássárgájával és pár kanál tejjel kikeverek. A többi tejet a tűzre teszem, és a csokoládét beletördelem, felolvasztom. A tojásos keveréket a csokoládés tejbe csorgatom, elkeverem, majd a tűzről levéve a tejszínt is belekeverem. A megőrölt mogyorót is hozzáadom, majd egy magasabb falú dobozba öntöm, és alaposan lehűtöm. Pár órát a sima hűtőben tartom, majd alaposan kikeverem, és a fagyasztóba teszem. 30-40 percenkét, 3x -4x habosra keverem, majd hagyom lefagyni.
Fogyasztás előtt fél órával kiveszem, és vízbe mártott fagyimerő kanállal adagolom.
málna öntettel…
TEJSZÍNES MÁLNAFAGYLALT
Hozzávalók:
Elkészítése:
Tisztítás után a málnát összeturmixolom. Porcukorral, citromlével ízesítem, majd ráöntöm a tejszínt, és összekeverem.
Pár órát a sima hűtőben tartom, majd alaposan kikeverem, és a fagyasztóba teszem. 30-40 percenkét, 3x -4x habosra keverem, majd hagyom lefagyni.
Fogyasztás előtt fél órával kiveszem, és vízbe mártott fagyimerő kanállal adagolom.
JOGHURTOS CITROM FAGYLALT
Hozzávalók:
Elkészítése:
A joghurtot kézi habverővel elkeverem a cukorral. Belereszelem mindkét citrom héját, majd kifacsarom a levét.
A tejszínből a habfixálóval kemény habot verek, majd kézi habverővel lazán a joghurtos krémhez keverem.
A citromos krémet egy magasabb falú edénybe öntöm, majd legalább 3-4 órára a mélyhűtőbe teszem. Mikor kristályosodni kezd, 30-40 percenként habosra keverem. Ezt 3x-4x megismétlem.
Fogyasztás előtt 15 percel kiveszem, hogy könnyebben tudjam adagolni.