Anna konyhája

Házi – Fagylalt

VANÍLIA FAGYLALT

 dsc03533.JPG

Hozzávalók:

  1. 2 dl tejszín,
  2. 3 dl sűrített tej,
  3. 5 tojássárgája,
  4. 1 ek méz,
  5. 1 vaníliarúd,

Elkészítése:

Dupla adag sűrített tejet.készítek.

A tojássárgákat kikeverem a mézzel és a sűrített tejjel, majd hozzáöntöm a tejszínt, és simára keverem.Egy vaníliarudat hosszában kettévágok, a magját kikaparom, és a tejszínes elegyhez adom, majd a rudat is beledobom.

Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrítem. Alaposan lehűtöm, majd pár órára a hűtőbe teszem. A vaníliarudat eltávolítom.

Átöntöm egy magas falú fedeles dobozba és a mélyhűtőbe folytatom a fagyasztást. 30-40 percenként géppel kikeverem, majd visszateszem. 3x – 4x megismétlem, majd hagyom lefagyni.

Fogyasztás előtt 15-20 perccel kiveszem, majd vízbe mártott, jól lecsöpögtetett fagyimerő kanállal adagolom.

Gyümölcsös öntettel is kínálhatom. 🙂

dsc03534.JPG

dsc03535.JPG

eper öntettel…

 

MOGYORÓS  CSOKIFAGYLALT

dsc03627.JPG

Hozzávalók:

  1. 3 ek holland kakaópor,
  2. 3 ek cukor,
  3. 1 tojássárgája,
  4. 2 dl tej,
  5. 10 dkg 70 %-os étcsokoládé,
  6. 2,5 dl tejszín,
  7. 6 dkg sótlan földimogyoró,

Elkészítése:

A kakaóport a cukorral, a tojássárgájával és pár kanál tejjel kikeverek. A többi tejet a tűzre teszem, és a csokoládét beletördelem, felolvasztom. A tojásos keveréket a csokoládés tejbe csorgatom, elkeverem, majd a tűzről levéve a tejszínt is belekeverem. A megőrölt mogyorót is hozzáadom, majd egy magasabb falú dobozba öntöm, és alaposan lehűtöm. Pár órát a sima hűtőben tartom, majd alaposan kikeverem, és a fagyasztóba teszem. 30-40 percenkét, 3x -4x habosra keverem, majd hagyom lefagyni.

Fogyasztás előtt fél órával kiveszem, és vízbe mártott fagyimerő kanállal adagolom.

dsc03569.JPG

málna öntettel…

TEJSZÍNES MÁLNAFAGYLALT

dsc03628.JPG

Hozzávalók:

  1. 40 dkg friss málna, (eper,szeder, ribizli )
  2. 10 dkg porcukor,
  3. 1 ek citromlé,
  4. 2,5 dl tejszín,

Elkészítése:

Tisztítás után a málnát összeturmixolom. Porcukorral, citromlével ízesítem, majd ráöntöm a tejszínt, és összekeverem.

Pár órát a sima hűtőben tartom, majd alaposan kikeverem, és a fagyasztóba teszem. 30-40 percenkét, 3x -4x habosra keverem, majd hagyom lefagyni.

Fogyasztás előtt fél órával kiveszem, és vízbe mártott fagyimerő kanállal adagolom.

JOGHURTOS CITROM FAGYLALT

dsc03957.JPG

Hozzávalók:

  1. 4 dl görög joghurt,
  2. 2 dl habtejszín,
  3. 1 csom habfixáló,
  4. 2 citrom,
  5. 3 ek porcukor, (vagy több, ízlés szerint )

Elkészítése:

A joghurtot kézi habverővel elkeverem a cukorral. Belereszelem mindkét citrom héját, majd kifacsarom a levét.

A tejszínből a habfixálóval kemény habot verek, majd kézi habverővel lazán a joghurtos krémhez keverem.

A citromos krémet egy magasabb falú edénybe öntöm, majd legalább 3-4 órára a mélyhűtőbe teszem. Mikor kristályosodni kezd, 30-40 percenként habosra keverem. Ezt 3x-4x megismétlem.

Fogyasztás előtt 15 percel kiveszem, hogy könnyebben tudjam adagolni.

dsc03949.JPG

dsc03952.JPG

dsc03956.JPG

 

 

 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!