Hozzávalók:
- 1 kg konyhakész pacal,
- 2 ek zsír vagy 4-5 ek olaj,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 2 púpos ek őrölt pirospaprika,
- só,
- bors,
- 1-2 chili paprika,
- 2 dl száraz vörösbor,
- 2 dl házi paradicsomlé,
Elkészítése:
A hagymákat megtisztítom, és felaprítom. majd a zsíron üvegesre párolom. Hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem, majd azonnal ráöntöm a vörösbort és a paradicsomlét.. Egyet forralok rajta, majd beleteszem a pacalt. megsózom, borsozom, beledobom a csilipaprikát. Ha szükséges vörösborral ( vagy vízzel ) pótlom az elfőtt levet.
Lassú tűzön 2-3 óra alatt puhára főzöm.
Főtt burgonyával, frissen kisült kenyérrel tálalom.
640 × 480
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: