Ropogós almásrud

 

Hozzávalók:

  1. 30 dkg megtisztított alma,
  2. 2 ek citromlé,
  3. 2-3 ek cukor,
  4. 1 kávéskanál őrölt fahéj,
  5. 1 ek vanília pudingpor + 1 dl almalé,
  6. 50 dkg leveles tészta,

Elkészítése:

1 ek vanília pudingport simára keverek az almalével.

2 közepes méretű almát tisztítás után lereszelek. Hozzáadom a cukrot, a fahéjat, és a citromot.Forrásig kevergetve főzöm. A kikevert pudingport hozzáadom az almához, elkeverem,  2 percig főzöm, majd félreteszem és lehűtöm.

A leveles tésztát kétfelé veszem, és mindegyik darabot vékonyra és azonos méretűre kisodrom.

Az egyik lapon egyenletesen elsimítom az almás tölteléket. Ráborítom a másik lapot, és kézzel óvatosan rányomom. A tetejét vizes ecsettel vékonyan lekenem, majd fahéjas kristálycukorral beszórom.

Pizza vágóval vagy derelyemetszővel egyforma hosszú, 1 cm széles csíkokra vágom, és sütőpapírral bélelt tepsire rakom.

200 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt piros-ropogósra sütöm.

Címkék: ,
Tovább a blogra »