Hozzávalók.
- 10 dkg fehér csokoládé,
- 5 dkg vaj,
- 16 db babapiskóta,
- 5 db zselatinlap,
- 25 dkg mascarpone,
- 50 dkg túró,
- 1 citrom leve és reszelt héja,
- 10 dkg porcukor,
- 0,2 dl narancslé,
- 2,5 dl habtejszín, + 2 dl a díszítéshez,
- 1 csom habfixáló, + 1 csom a díszítéshez,
- 40 dkg eper + a díszítéshez,
Elkészítése:
Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét a vajjal együtt, majd kihűtöm. A babapiskótát fólia közé teszem, és sodrófával durvára töröm. A lehűtött vajas-csokoládéhoz keverem.
Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára sütőpapírból kerek lapot szabok, és kibélelem. A piskótás keveréket az aljára simítom, tömörítem, és hűtőbe teszem.
A díszítéshez félreteszem a legszebb eperszemeket, majd a többit felaprítom.
A zselatin lapokat megáztatom 2 dl hideg vízben.
Az áttört túrót simára keverem a krémsajttal, a citrom lereszelt héjával, és kifacsart levével, valamint a porcukorral.
A megduzzadt zselatint kinyomkodom, és egy kis lábasba teszem a narancslével együtt, és kis lángon megolvasztom. Először hozzákeverek 2-3 ek krémet, majd a többi krémhez keverem.
A habfixálóval keményre verem a tejszínt, majd óvatos mozdulatokkal a túrós krémbe forgatom a felaprított eperrel együtt.
Sütőpapírból 4 cm széles hosszú csíkot vágok, és a sütőforma oldalát kibélelem vele.
Az elkészült krémet a kekszalapra simítom, és a hűtőbe teszem, legalább 4 órára.
A lehűlt tortát a kapcsos tortaformából kiszabadítom, a sütőpapírt az oldaláról eltávolítom, és egy torta-tálcára átemelem.
A díszítéshez a habfixálóval kemény habbá verem a tejszínt. Habzsákba teszem, és a lehűlt torta tetejére habrózsákat nyomok, majd eperszemekkel díszítem. Tálalásig a hűtőbe teszem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: