Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé,
- 60 dkg zöldborsó,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 5 dkg vaj,
- 2 dl tejszín,
- 1 csomó petrezselyem,
- só,
- cukor,
Elkészítése:
A csirkemelleket vékony csíkokra vágom.Sózom ,borsozom, és fél órát állni hagyom.
A megmelegített vajon a csirkehúst fehéredésig pirítom.Közben kevergetem, hogy egyenletesen piruljon. Ezután a zöldborsót ráöntöm, rálocsolom a tejszínt, sózom, és fedő alatt, kis lángon, gyakran kevergetve, puhára párolom.
Ha a levét már majdnem elfőtte, megszórom a durvára aprított petrezselyemzölddel és csipetnyi cukorral, majd jól átforgatom.
Petrezselymes bulgurral tálaltam. A tányéron jól megszórtam reszelt sajttal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: