Anna konyhája

Tejszínes csirkemell zöldborsóval

 dsc03403.JPG

Hozzávalók:

  1. 4 db csirkemellfilé,
  2. 60 dkg zöldborsó,
  3. 10 dkg reszelt sajt,
  4. 5 dkg vaj,
  5. 2 dl tejszín,
  6. 1 csomó petrezselyem,
  7. só,
  8. cukor,

Elkészítése:

A csirkemelleket vékony csíkokra vágom.Sózom ,borsozom, és fél órát állni hagyom. 

A megmelegített vajon a csirkehúst fehéredésig pirítom.Közben kevergetem, hogy egyenletesen piruljon. Ezután a zöldborsót ráöntöm, rálocsolom a tejszínt, sózom, és fedő alatt, kis lángon, gyakran kevergetve, puhára párolom.

Ha a levét már majdnem elfőtte, megszórom a durvára aprított petrezselyemzölddel és csipetnyi cukorral, majd jól átforgatom. 

Petrezselymes bulgurral tálaltam. A tányéron jól megszórtam reszelt sajttal.

dsc03402.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!