Hozzávalók.
A burgonya gratinhoz: ( csőben sült burgonya )
A hústekercshez:
A zöldséges körethez:
A tál kikenéséhez:
Elkészítése:
Egy tűzálló tálat a vajjal, és az átnyomott fokhagymával alaposan bekenek.
A meghámozott, és vékony szeletekre felvágott burgonyát legyezőszerűen elrendezem Minden réteget megszórok sóval, őrölt borssal, és reszelt sajttal. A tetejére is sajt kerüljön. Ráöntöm a sóval, borssal, és szerecsendióval ízesített tejszínt. 220 °C-on ,kb 45 percig sütöm.
Az újhagymákat elharmadolom.
A 12 szeletre vágott szűzpecsenyét kissé kiklopfolom, sózom, borsozom. Mindegyik szeletre 1-1 szelet sonkát fektetek, a végéhez 1-1 db újhagymát helyezek, és feltekerem a betöltött húsokat. Fogvájóval összetűzöm, majd a felhevített olajon körbepirítom a hústekercseket. Felöntöm borral, és a zöldség alaplével, és összeforralom. Végül hozzáadom a sajtkrémet, és közepes lángon kb 10 percig lefedve főzöm.
A hasábokra vágott karalábét vajon pár percig párolom, majd ízesítem sóval, borssal, 1 kk cukorral. Felöntöm 1 dl alaplével, és lefedve főzöm 10 percet. Ezután beleszórom a borsót, és tovább főzöm még 5 percet. Egy kevés kivételével a zöldségekhez keverem a felaprított turbolyát. Elkeverem, a tűzről leveszem, és félreteszem.
A hústekercseket kiszedem, és a visszamaradt mártást ha szükséges, egy kevés vízzel simára kevert keményítővel besűrítem.
A ferdén felvágott hústekercseketkörítem a zöldségekkel, és a cikkekre vágott gratinnel. Meglocsolom a mártással, és megszórom a maradék turbolyával.
burgonya helyett bulgurral körítve 🙂