Anna konyhája

Mogyoróvajas keksz

 dsc03391.JPG

Hozzávalók:

  1. 17,5 dkg vaj,
  2. 10 dkg cukor,
  3. 1 tojás,
  4. 1 tk vaníliakivonat,
  5. 1 tk őrölt gyömbér,
  6. 22 dkg liszt,
  7. 3 dkg kakaópor,
  8. 3 dkg karobpor, ( szentjánoskenyérmag őrlemény )
  9. 1 csom. sütőpor,
  10. 1,5 dl zsíros tej,
  11. 2 ek joghurt vagy 2 ek tejföl,

A mogyoróvajas töltelékhez:

  1. 6 dkg mogyoróvaj,
  2. 6 dkg natur krémsajt,
  3. 2 dkg vaj,
  4. 10 dkg porcukor,

Elkészítés:

Elkészítem a mogyoróvajat :(készen is lehet venni )  

Összekeverem a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, sót, sütőport, kakaóport, és a karobport.

A puha vajat habosra keverem a cukorral. Hozzáadom a tojást, a vaníliát és a gyömbért, és tovább keverem.

A száraz hozzávalókat és a  tejet apránként adagolom a vajas masszához, közben géppel mindig habosra kikeverem. Legvégén keverem hozzá a joghurtot, így egy krémesen könnyű masszát kapok.

Egy nagyobb méretű tepsit sütőpapírral kibélelek. Két kanál segítségével kanálnyi halmokat rakok egymás mellé. Köztük helyet hagyok, mert nőni fognak a kekszek. Nekem 12 db fért egy tepsire. 

180 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel 8 percig sütöttem.10 percet hagyom a sütőpapíron hűlni, majd egy lapáttal rácsra szedem őket.

A kekszek felére kiskanállal mogyorókrémes halmokat rakok, majd ráteszek egy üres kekszet, és óvatosan mozgatva addig nyomom, amíg a krém szét nem terül a két keksz között  🙂

Ennek a kiváló keksz receptnek az eredetijét itt találtam !

dsc03381.JPG

dsc03382.JPG

dsc03384.JPG

dsc03386.JPG

dsc03388.JPG

dsc03389.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!