Hozzávalók:
- 17,5 dkg vaj,
- 10 dkg cukor,
- 1 tojás,
- 1 tk vaníliakivonat,
- 1 tk őrölt gyömbér,
- 22 dkg liszt,
- 3 dkg kakaópor,
- 3 dkg karobpor, ( szentjánoskenyérmag őrlemény )
- 1 csom. sütőpor,
- 1,5 dl zsíros tej,
- 2 ek joghurt vagy 2 ek tejföl,
A mogyoróvajas töltelékhez:
- 6 dkg mogyoróvaj,
- 6 dkg natur krémsajt,
- 2 dkg vaj,
- 10 dkg porcukor,
Elkészítés:
Elkészítem a mogyoróvajat :(készen is lehet venni )
Összekeverem a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, sót, sütőport, kakaóport, és a karobport.
A puha vajat habosra keverem a cukorral. Hozzáadom a tojást, a vaníliát és a gyömbért, és tovább keverem.
A száraz hozzávalókat és a tejet apránként adagolom a vajas masszához, közben géppel mindig habosra kikeverem. Legvégén keverem hozzá a joghurtot, így egy krémesen könnyű masszát kapok.
Egy nagyobb méretű tepsit sütőpapírral kibélelek. Két kanál segítségével kanálnyi halmokat rakok egymás mellé. Köztük helyet hagyok, mert nőni fognak a kekszek. Nekem 12 db fért egy tepsire.
180 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel 8 percig sütöttem.10 percet hagyom a sütőpapíron hűlni, majd egy lapáttal rácsra szedem őket.
A kekszek felére kiskanállal mogyorókrémes halmokat rakok, majd ráteszek egy üres kekszet, és óvatosan mozgatva addig nyomom, amíg a krém szét nem terül a két keksz között 🙂
Ennek a kiváló keksz receptnek az eredetijét itt találtam !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: