Hozzávalók:
- 1 kg burgonya,
- 2 dl tejszín,
- só,
- bors,
- frissen reszelt szerecsendió,
- 10 dkg reszelt parmezán sajt,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 2 dkg vaj vagy margarin,
Elkészítése:
A burgonyát meghámozom, és vékonyra szeletekre gyalulom.
Egy 24 cm-es átmérőjű tűzálló tálat vajjal kikenek, és az áttört fokhagymával beszórom. Az előkészített tál aljába egymást kissé fedve, pikkelyszerűen lerakom az első sort a felszeletelt burgonyából. Sózom, borsozom, reszelt sajttat beszórom. Ugyanígy folytatom a rétegzést, a legtetejére sajtot szórok.
Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem a tejszínt, majd a burgonya rétegekre locsolom.
200 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig sütöm.
A cikkekre vágott gratin kiváló köret, de önálló egytálételként is megállja a helyét, főleg ha jó sok friss salátával tálaljuk !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: