Hozzávalók: ( 6 főre )
Elkészítése:
A zabpelyhet 5 dl forrásban lévő, enyhén sós vízbe szórom. A tűzről leveszem, és lefedve hagyom megduzzadni.
A kelkáposztát kitorzsázom, leveleire bontom, enyhén sós vízben 10 percig főzöm, majd leszűröm.
A hagymát és a fokhagymát finomra aprítom, majd olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a húst, és kevergetve 10 percig pirítom. Sóval, borssal, piros paprikával, és majoránnával fűszerezem. A paprikakrémmel kis csípősséget adok neki. Kissé hűlni hagyom, majd a szintén lehűlt zabpehellyel összekeverem. Végül összedolgozom a tojásokkal és a tejföllel.
Egy tűzálló, magasabb falú tálat kiolajozok, és az alját a káposztalevelek felével beterítem. Ráhalmozom a húsos-zabpelyhes masszát, végül beborítom a maradék kellevelekkel. A tetejére tejfölt kenek.
Előmelegített sütőben, légkeverésen 160 °C-on, 40-50 percig sütöm. Négyzetes darabokra vágom, és lapáttal a tányérokra segítem. Tejfölt kínálok hozzá.