Anna konyhája

Zabpelyhes rakott kel

 dsc03297.JPG

Hozzávalók: ( 6 főre )

  1. 20 dkg zabpehely,
  2. só,
  3. 1 fej kelkáposzta, ( kb 1,5 kg )
  4. 2 fej vöröshagyma,
  5. 5-6 gerezd fokhagyma,
  6. 4 ek olaj,
  7. 70 dkg darált sertéshús,
  8. őrölt bors,
  9. 1 ek őrölt piros paprika,
  10. 1 ek morzsolt majoránna,
  11. 1 kk csípős paprikakrém,
  12. 2 ek tejföl a töltelékbe,
  13. 2 tojás,
  14. 2 dl tejföl a tetejére,
  15. tejföl a tálaláshoz tetszőleges mennyiségben,

Elkészítése:

A zabpelyhet 5 dl forrásban lévő, enyhén sós vízbe szórom. A tűzről leveszem, és lefedve hagyom megduzzadni.

A kelkáposztát kitorzsázom, leveleire bontom, enyhén sós vízben 10 percig főzöm, majd leszűröm.

A hagymát és a fokhagymát finomra aprítom, majd olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a húst, és kevergetve 10 percig pirítom. Sóval, borssal, piros paprikával, és majoránnával fűszerezem. A paprikakrémmel kis csípősséget adok neki. Kissé hűlni hagyom, majd a szintén lehűlt zabpehellyel összekeverem. Végül összedolgozom a tojásokkal és a tejföllel.

Egy tűzálló, magasabb falú tálat kiolajozok, és az alját a káposztalevelek felével beterítem. Ráhalmozom a húsos-zabpelyhes masszát, végül beborítom a maradék kellevelekkel. A tetejére tejfölt kenek.

Előmelegített sütőben, légkeverésen 160 °C-on, 40-50 percig sütöm. Négyzetes darabokra vágom, és lapáttal a tányérokra segítem. Tejfölt kínálok hozzá.

dsc03280.JPG

dsc03284.JPG

dsc03298.JPG

dsc03301.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!