Hozzávalók: ( 6 főre )
- 20 dkg zabpehely,
- só,
- 1 fej kelkáposzta, ( kb 1,5 kg )
- 2 fej vöröshagyma,
- 5-6 gerezd fokhagyma,
- 4 ek olaj,
- 70 dkg darált sertéshús,
- őrölt bors,
- 1 ek őrölt piros paprika,
- 1 ek morzsolt majoránna,
- 1 kk csípős paprikakrém,
- 2 ek tejföl a töltelékbe,
- 2 tojás,
- 2 dl tejföl a tetejére,
- tejföl a tálaláshoz tetszőleges mennyiségben,
Elkészítése:
A zabpelyhet 5 dl forrásban lévő, enyhén sós vízbe szórom. A tűzről leveszem, és lefedve hagyom megduzzadni.
A kelkáposztát kitorzsázom, leveleire bontom, enyhén sós vízben 10 percig főzöm, majd leszűröm.
A hagymát és a fokhagymát finomra aprítom, majd olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a húst, és kevergetve 10 percig pirítom. Sóval, borssal, piros paprikával, és majoránnával fűszerezem. A paprikakrémmel kis csípősséget adok neki. Kissé hűlni hagyom, majd a szintén lehűlt zabpehellyel összekeverem. Végül összedolgozom a tojásokkal és a tejföllel.
Egy tűzálló, magasabb falú tálat kiolajozok, és az alját a káposztalevelek felével beterítem. Ráhalmozom a húsos-zabpelyhes masszát, végül beborítom a maradék kellevelekkel. A tetejére tejfölt kenek.
Előmelegített sütőben, légkeverésen 160 °C-on, 40-50 percig sütöm. Négyzetes darabokra vágom, és lapáttal a tányérokra segítem. Tejfölt kínálok hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: