Hozzávalók:
- 12,5 dkg vaj,
- 5 dkg cukor,
- 1 tk őrölt gyömbér,
- 1 tojás,
- 1 tojássárgája,
- 1 tk sütőpor,
- 17,5 dkg tk.liszt,
- 5 dkg kukoricapehely,
Elkészítése:
Felhabosítom a puha vajat a cukorral és az őrölt gyömbérrel.Beledolgozom a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan belekeverem a kukoricapelyhet.
A masszából 16 db gombócot formázok, majd a tenyeremmel enyhén lelapítom, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket.
180 °C-on, kb 8-10 perc alatt aranybarnára sütöm. Rácsra szedem, és hagyom lehűlni. Nagyon finom, ropogós keksz !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: