Hozzávalók:
Elkészítése:
A hűtőben tartott öregtésztámból kivettem 30 dkg-t, és szobahőmérsékleten hagytam, hogy felvegye a konyhám hőmérsékletét.
Hozzáadtam a többi hozzávalót, a közepébe morzsoltam az élesztőt, ráfolyattam a mézet, és egy kevés vízzel felfuttattam. A többi langyos vízzel feszes, rugalmas tésztát dagasztottam. Kelesztőtálban 1 órát kelesztettem.
Enyhén lisztezett felületre borítottam, 3 részre vágtam, és kigömbölyítettem, kerek gombóccá formáztam.
Letakartam, és 30 percet pihentettem.
Egyesével hosszú hengerré sodortam, és a bagettsütőbe helyeztem őket.
Amíg a sütő 200 °C-ra előmelegedett addig kelesztettem. Végül ferde bemetszést ejtettem a felületükön, vízzel bespricceltem, és vízgőzös sütőben 20-25 perc alatt piros-ropogósra sütöttem.