Anna konyhája

Rozsos bagett

 dsc03252_1.JPG

Hozzávalók:

  1. 30 dkg öregtészta,
  2. 30 dkg liszt,
  3. 30 dkg világos rozsliszt,
  4. 1 ek burgonyapehely,
  5. 3 ek olaj,
  6. 3 ek natur joghurt,
  7. 2 tk só,
  8. 1 tk méz,
  9. 2,5 dkg friss élesztő,
  10. kb 3 dl langyos víz,

Elkészítése:

A hűtőben tartott öregtésztámból kivettem 30 dkg-t, és szobahőmérsékleten hagytam, hogy felvegye a konyhám hőmérsékletét.

Hozzáadtam a többi hozzávalót, a közepébe morzsoltam az élesztőt, ráfolyattam a mézet, és egy kevés vízzel felfuttattam. A többi langyos vízzel feszes, rugalmas tésztát dagasztottam. Kelesztőtálban 1 órát kelesztettem.

Enyhén lisztezett felületre borítottam, 3 részre vágtam, és kigömbölyítettem,  kerek gombóccá formáztam.

Letakartam, és 30 percet pihentettem.

Egyesével hosszú hengerré sodortam, és a bagettsütőbe helyeztem őket.

Amíg a sütő 200 °C-ra előmelegedett addig kelesztettem. Végül ferde bemetszést ejtettem a felületükön, vízzel bespricceltem, és vízgőzös sütőben 20-25 perc alatt piros-ropogósra sütöttem.

dsc03249.JPG

dsc03250.JPG

dsc03251.JPG

dsc03262.JPG

dsc03261.JPG

dsc03260.JPG

dsc03259.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!