Hozzávalók:
- 30 dkg öregtészta,
- 30 dkg liszt,
- 30 dkg világos rozsliszt,
- 1 ek burgonyapehely,
- 3 ek olaj,
- 3 ek natur joghurt,
- 2 tk só,
- 1 tk méz,
- 2,5 dkg friss élesztő,
- kb 3 dl langyos víz,
Elkészítése:
A hűtőben tartott öregtésztámból kivettem 30 dkg-t, és szobahőmérsékleten hagytam, hogy felvegye a konyhám hőmérsékletét.
Hozzáadtam a többi hozzávalót, a közepébe morzsoltam az élesztőt, ráfolyattam a mézet, és egy kevés vízzel felfuttattam. A többi langyos vízzel feszes, rugalmas tésztát dagasztottam. Kelesztőtálban 1 órát kelesztettem.
Enyhén lisztezett felületre borítottam, 3 részre vágtam, és kigömbölyítettem, kerek gombóccá formáztam.
Letakartam, és 30 percet pihentettem.
Egyesével hosszú hengerré sodortam, és a bagettsütőbe helyeztem őket.
Amíg a sütő 200 °C-ra előmelegedett addig kelesztettem. Végül ferde bemetszést ejtettem a felületükön, vízzel bespricceltem, és vízgőzös sütőben 20-25 perc alatt piros-ropogósra sütöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: