Hozzávalók:
Elkészítése:
3-4 bio narancs héját nagyon alapos mosás után vékonyra levágom, és felaprítom.
1-2 ek cukorral megszórom, majd folyamatos keverés mellett megpirítom, ráolvasztom a cukrot.
Félreteszem hűlni, száradni. Nagyon sokáig eláll, bármikor felhasználható. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle.
1 evőkanálnyit apróra darálok, ez megy a süteménybe, a többit durvára darálom, ez lesz a külső burok.
A vajat összekeverem a cukorral, a sóval, a szerecsendióval, a narancshéjjal, és 1 tojás sárgájával, majd beledolgozom az átszitált lisztet. Ebből az omlós tésztából egy 4 cm átmérőjű rudat formálok, majd fóliába csomagolom, és 1-2 órára a mélyhűtőbe teszem.
A lehűlt tésztát lekenem a tojásfehérjével, amit előtte egy villával fellazítok.
Egyenletesen a fóliára szórom a durvára aprított cukrozott narancshéjat, és beleforgatom a tésztahengert.
Kb 0,5 cm vastag szeletekre vágom a tésztarudat, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig, aranysárgára sütöm. 5 percig a tepsiben hagyom hűlni, majd széles pengéjű késsel tortarácsra szedem teljes kihűlésig.