Hozzávalók:
Elkészítése:
A darált húst összekeverem a fűszerekkel, és a tojással.
Egy fóliát kiterítek, és a szalonnaszeleteket fedőlegesen egymás mellé fektetem. A darált húst egyenletesen elterítem rajta.
A szalonnavégek felöli oldalhoz teszek egy sajt rudat, és a fólia segítségével szorosan feltekerem.
Kizsírozott fedeles jénai tálba fektetem, fehérbort öntök alá, és 180 °C-on kb 25-30 perc alatt készre sütöm.
A fedőt leveszem, a hústekercset saját zsírjával jól meglocsolom, majd barbecue szósszal bekenem.
Visszateszem a sütőbe, és 10 15 percig fedő nélkül pirítom.
A zsírjából kiemelem, 15-20 percet pihentetem, majd akár tálalhatom is. Melegen-hidegen egyaránt nagyon finom.
Francia salátával tálaltam.