Anna konyhája

Bacon sushi

dsc03202.JPG
 

Hozzávalók:

  1. 12 szelet bacon szalonna, vagy ennek megfelelő házi, füstölt szalonna,
  2. 50 dkg darált sertéshús,
  3. só, őrölt bors,
  4. 4-5 gerezd fokhagyma felaprítva,
  5. 1 ek őrölt pirospaprika,
  6. 1 tojás,
  7. 15 dkg sajt,
  8. 1 dl száraz fehérbor,
  9. barbecue szósz,

Elkészítése:

A darált húst összekeverem a fűszerekkel, és a tojással.

Egy fóliát kiterítek, és a szalonnaszeleteket fedőlegesen egymás mellé fektetem. A darált húst egyenletesen elterítem rajta.

A  szalonnavégek felöli oldalhoz teszek egy sajt rudat, és a fólia segítségével szorosan feltekerem.

Kizsírozott fedeles jénai tálba fektetem, fehérbort öntök alá, és 180 °C-on kb  25-30 perc alatt készre sütöm.

A fedőt leveszem, a hústekercset saját zsírjával jól meglocsolom, majd barbecue szósszal bekenem.

Visszateszem a sütőbe, és 10 15 percig fedő nélkül pirítom.

A zsírjából kiemelem, 15-20 percet pihentetem, majd akár tálalhatom is. Melegen-hidegen egyaránt nagyon finom.

Francia salátával tálaltam.

dsc03186.JPG

dsc03188.JPG

dsc03195.JPG

dsc03203.JPG

dsc03096_2.JPG

dsc03097_2.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!