Hozzávalók.
- 4 db csirkecomb,
- 1 marék friss bazsalikom levél,
- 2 ek olivaolaj,
- 1.5 dl száraz fehérbor,
- 4 gerezd fokhagyma,
- őrölt bors,
- só,
- 1 fej karfiol,
- 2 db burgonya,
- 20 dkg zöldborsó,
Elkészítése:
A bazsalikomleveleket vékonyan felcsíkozom, majd 1 evőkanálnyit összekeverek 2 ek olivaolajjal, a felaprított fokhagymával, és némi borssal. A csirkecombokat bekenem a fűszeres páccal, és lefedve a hűtőbe teszem pár órára.
A karfiolt megtisztítom, és rózsáira szedem, a szárát vékonyra szeletelem. A megtisztított, és felkockázott burgonyával együtt sós vízben főzöm kb 15 percig. Hozzáadom a zöldborsót, és együtt főzöm még kb 5 percig. Ezután leszűröm a zöldségeket, és burgonyatörővel durvára aprítom. Ízesítem sóval, borssal, és a maradék bazsalikom levéllel.
Amíg főnek a zöldségek, egy serpenyőben megpirítom a bepácolt csirkecombokat, oldalanként kb 5 percig, majd aláöntöm a fehérbort, és közepes lángon, lefedve puhára párolom. A fedőt levéve zsírjára sütöm, megpirítom a combokat.
Karfiolos borsópürével, és friss paradicsom salátával tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: