Hozzávalók:
Elkészítése:
A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a liszteket, a búzacsírát, és a korpát . Közepébe morzsolom az élesztőt, és mézzel, és 2 dl langyos vízzel kovászt készítek.Letakarom, és meleg helyen tartom.
Megsózom, hozzáöntöm az olajat, a joghurtot és a többi langyos vízzel dagasztani kezdem, amíg sima, hólyagos tésztát kapok, ami már nem ragad az edény falához. Meggömbölyítem, belisztezem a felületét, lezárom a kelesztőtálat, és 60 percet szobahőmérsékleten kelni hagyom.
Ha megkelt, lisztezett felületre borítom, és 12 db-ra osztom. Egyenként átgyúrom, meggömbölyítem őket, a tenyeremmel oldalról egy kicsit hosszúkásra formázom. Letakarva 30 percet pihentetem.
Ezalatt előmelegítem a sütőt 200 °C-ra. A sütőbe félig töltött vizes edényt teszek gőzölögni.
A zsemlék tetejét vízzel bespriccelem, és 20-25 perc alatt piros ropogósra sütöm. Félidőben a gőzölgő vizet eltávolítom. Rácson hagyom kihűlni.