Hozzávalók:
Elkészítése:
Apróra felkockázom a paprikát, a vöröshagymát, a lilamhagymát. Aprítóba teszem a sonkát és a szalonnát, és durvára aprítom.
Felütöm a tojásokat,megsózom, hozzákeverem a reszelt sajtot.
A sütőt 190 °C-ra bekapcsolom, légkeverésre teszem.
Egy serpenyőbe 1/2 ek zsíron kisütöm a sonka, és a szalonna zsírját, majd hozzáadom a hagymát, és a paprikát. Pár percig párolom, majd ráöntöm a tojást úgy, hogy egyenletesen betakarja.
Amikor a tojáslepény szélén látom, hogy kezd sülni a tojás, a serpenyőt leveszem a tűzről, és a 190 °C-ra előmelegített sütőbe teszem. Pár percig sütöm.Ezalatt aranysárgára kell sülnie, rezgős kocsonyás állagúra, de semmikép se barnuljon meg a teteje.
Tálra csúsztatom, felszeletelem, forrón tálalom. Frissen kisült kenyér, és ecetes jégsaláta nagyon-nagyon illik hozzá !