Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy tálba összekeverem a lisztet, a sütőport, és a cukrot.
Egy másik tálba villával összetöröm a túrót.
Egy harmadik tálba felütöm a tojásokat. Kézi habverővel elegyítem, majd belereszelem a citromot, és hozzáadom a vaníliát. A tejjel felöntöm, és elkeverem.
Egy kb 20×30 cm-es tepsit a vaj felével vastagon kikenek. Egyenletesen beleszórom a lisztes keverék felét, majd ugyanígy rámorzsolom a túrót. A maradék lisztes keverékkel befedem, majd ráöntöm a tojásos tejet. Óvatosan megrázogatom-ütögetem, hogy a tej egyenletesen befedje. A tetejére rászeletelem a maradék vajat, és kb fél órát állni hagyom, hogy minél jobban leszivárogjon, és átjárja a tejes massza.
170 °C-os sütőben, kb 40 percig sütöm, hogy a teteje szép aranyszínű legyen.
A tepsiben hagyom, hogy kicsit hűljön, majd négyzetekre szele, tálra rakom, és a tetejét enyhén leporcukrozom.