Hozzávalók:
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 20 dkg rétesliszt,
- 5 tojás,
- 10-15 dkg spenót, ( vagy 1 csokor bazsalikom )
Elkészítése:
A spenótot megmosom, a szárát letépem, és forrásban lévő vízbe teszem. Pár percig bent hagyom, majd szűrőlapáttal egy szitába merem, lecsöpögtetem. A lehűlt spenótot összeturmixolom.
A liszteket egy gyúródeszkára kimérem, hozzáadom a spenót pépet, és a tojásokat. Kemény, rugalmas tésztát gyúrok. Ha szükséges kevés lisztet gyúrok hozzá.
Éles késsel a tészta gombócot vékony szeletekre vágom.
Belisztezem a tésztát, és a tésztanyújtó gép legkisebb fokozatán elkezdem nyújtani, majd szép lassan haladok az 5-ös fokozatig, ahol már a megfelelő vékonyságú tésztát kapok. Minden álláson 2x áttekerem a tésztalapokat.
A megfelelő méretűre szelem a csíkokat, majd a széles metélt vágó résszel, a tésztát felszeletelem.
Enyhén lisztezett felületen szétterítem, szárítom, közben a tésztát néha fellazítom, megforgatom.
Vagy azonnal felhasználom, vagy teljes száradás után selyem papírral bélelt dobozba teszem, és száraz helyen tárolom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: