Anna konyhája

Spenótos szélesmetélt teljes kiőrlésű lisztből

 dsc02975.JPG

Hozzávalók:

  1. 30 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  2. 20 dkg rétesliszt,
  3. 5 tojás,
  4. 10-15 dkg spenót, ( vagy 1 csokor bazsalikom )

Elkészítése:

A spenótot megmosom, a szárát letépem, és forrásban lévő vízbe teszem. Pár percig bent hagyom, majd szűrőlapáttal egy szitába merem, lecsöpögtetem. A lehűlt spenótot összeturmixolom.

A liszteket egy gyúródeszkára kimérem, hozzáadom a spenót pépet, és a tojásokat. Kemény, rugalmas tésztát gyúrok. Ha szükséges kevés lisztet gyúrok hozzá.

Éles késsel a tészta gombócot vékony szeletekre vágom.

Belisztezem a tésztát, és a tésztanyújtó gép legkisebb fokozatán elkezdem nyújtani, majd szép lassan haladok az 5-ös fokozatig, ahol már a megfelelő vékonyságú tésztát kapok. Minden álláson 2x áttekerem a tésztalapokat.

A megfelelő méretűre szelem a csíkokat, majd a széles metélt vágó résszel, a tésztát felszeletelem.

Enyhén lisztezett felületen szétterítem, szárítom, közben a tésztát néha fellazítom, megforgatom.

Vagy azonnal felhasználom, vagy teljes száradás után selyem papírral bélelt dobozba teszem, és száraz helyen tárolom.

dsc02950_1.JPG

dsc02953_masolata.JPG

dsc02954.JPG

dsc02955_1.JPG

dsc02974.JPG

dsc02977.JPG

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!