Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított csirkét 6-8 darabra vágom, és megsózom. 2 dkg vajon mindkét oldalukat jól átsütöm. egy nagyobb méretű, lapos, tűzálló tálra egymás mellé teszem.
Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, majd összekeverem a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, és a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére morzsolom.
A tálat lefedem, és 170 °C-os sütőben, kb 40 perc alatt puhára sütöm. Végül a tetőt leveszem, és addig pirítom, amíg szép aranybarna színű lesz.
Tepsiben sült, petrezselymes burgonyával, ecetes szilvával tálalom.