Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú egész csirke,
- 2 savanykás alma,
- 10 dkg füstölt trappista sajt lereszelve,
- 1 dl tejszín,
- 5 dkg darált dió,
- 5 dkg vaj,
- 1 tojás,
- 1 ek rizsliszt,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
Elkészítése:
A megtisztított csirkét 6-8 darabra vágom, és megsózom. 2 dkg vajon mindkét oldalukat jól átsütöm. egy nagyobb méretű, lapos, tűzálló tálra egymás mellé teszem.
Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, majd összekeverem a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, és a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére morzsolom.
A tálat lefedem, és 170 °C-os sütőben, kb 40 perc alatt puhára sütöm. Végül a tetőt leveszem, és addig pirítom, amíg szép aranybarna színű lesz.
Tepsiben sült, petrezselymes burgonyával, ecetes szilvával tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: