Hozzávalók:
Ropogós csokiréteghez:
Elkészítése:
A zabkekszet sütőpapírra teszem, majd a sodrófát párszor végiggörgetem rajta, és durva morzsásra töröm.
Elkészítem a krémtúrót : (helyettesíthető kész krémtúróval ) A túrót összekeverem a cukorral, vaníliával, és 1 dl tejszínnel. Botmixerrel krémes állagúra turmixolom.
A tejszínt 1 csom habfixálóval kemény habbá verem.
A túrókrémhez hozzákeverem a mascarponét, majd a felvert tejszínhabot.
A ropogós csokiréteghez a csokoládét, a vajat, és az olajat egy kis tálba teszem, majd pár mp-re a mikróba teszem. Simára keverem, és azonnal fel is használom. Gyorsan megszilárdul, ropogóssá válik.
4 adag lett ebből a mennyiségből: Az üvegpoharak aljába összetört kekszet szórok, meglocsolom meggylikőrrel. Vékonyan csokit csorgatok, majd krémet kanalazok rá. Még egyszer megismétlem a rétegzést. A tetejére kekszmorzsát szórok csokival és pár szem meggyel díszítem.