Hozzávalók:
- 10 dkg Zabfalatok keksz,
- 25 dkg mascarpone,
- 15 dkg túró,
- 1 dl + 1,5 dl dl habtejszín,
- 1 csom habfixáló,
- 1 ek cukor,
- 1 csom vaníliás cukor,
- 1 dl meggylikőr,
- pár szem friss kimagozott meggy, vagy befőtt,
Ropogós csokiréteghez:
- 8 dkg étcsokoládé,
- 4 dkg vaj,
- 1 kk olaj,
Elkészítése:
A zabkekszet sütőpapírra teszem, majd a sodrófát párszor végiggörgetem rajta, és durva morzsásra töröm.
Elkészítem a krémtúrót : (helyettesíthető kész krémtúróval ) A túrót összekeverem a cukorral, vaníliával, és 1 dl tejszínnel. Botmixerrel krémes állagúra turmixolom.
A tejszínt 1 csom habfixálóval kemény habbá verem.
A túrókrémhez hozzákeverem a mascarponét, majd a felvert tejszínhabot.
A ropogós csokiréteghez a csokoládét, a vajat, és az olajat egy kis tálba teszem, majd pár mp-re a mikróba teszem. Simára keverem, és azonnal fel is használom. Gyorsan megszilárdul, ropogóssá válik.
4 adag lett ebből a mennyiségből: Az üvegpoharak aljába összetört kekszet szórok, meglocsolom meggylikőrrel. Vékonyan csokit csorgatok, majd krémet kanalazok rá. Még egyszer megismétlem a rétegzést. A tetejére kekszmorzsát szórok csokival és pár szem meggyel díszítem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: