Anna konyhája

Mascarponés-túrós pohárkrém meggy és csoki réteggel

 dsc02932_1.JPG

 Hozzávalók:

  1. 10 dkg Zabfalatok keksz,
  2. 25 dkg mascarpone,
  3. 15 dkg túró,
  4. 1 dl + 1,5 dl dl habtejszín,
  5. 1 csom habfixáló,
  6. 1 ek cukor,
  7. 1 csom vaníliás cukor,
  8. 1 dl meggylikőr,
  9. pár szem friss kimagozott meggy, vagy befőtt,

Ropogós csokiréteghez:

  1. 8 dkg étcsokoládé,
  2. 4 dkg vaj,
  3. 1 kk olaj,

dsc02936_1.JPG

Elkészítése:

A zabkekszet sütőpapírra teszem, majd a sodrófát párszor végiggörgetem rajta, és durva morzsásra töröm.

Elkészítem a krémtúrót : (helyettesíthető kész krémtúróval ) A túrót összekeverem a cukorral, vaníliával, és 1 dl tejszínnel. Botmixerrel krémes állagúra turmixolom.

A tejszínt 1 csom habfixálóval kemény habbá verem.

A túrókrémhez hozzákeverem a mascarponét, majd a felvert tejszínhabot.

A ropogós csokiréteghez a csokoládét, a vajat, és az olajat egy kis tálba teszem, majd pár mp-re a mikróba teszem. Simára keverem, és azonnal fel is használom. Gyorsan megszilárdul, ropogóssá válik.

4 adag lett ebből a mennyiségből:  Az üvegpoharak aljába összetört kekszet szórok, meglocsolom meggylikőrrel. Vékonyan csokit csorgatok, majd krémet kanalazok rá. Még egyszer megismétlem a rétegzést. A tetejére kekszmorzsát szórok csokival és pár szem meggyel díszítem.

dsc02933_1.JPG

dsc02934_1.JPG

dsc02935_1.JPG

dsc02937_1.JPG

dsc02939_1.JPG

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!