Hozzávalók:
- 6 db tojás,
- 1 db zöld paprika,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 szál újhagyma,
- 10 dkg házi, füstölt sonka,
- 2-3 db olajban eltett, szárított paradicsom,
- 10-15 dkg reszelt sajt,
- só,
- olaj,
- olyan serpenyő, ami lángon és sütőben is használható.
Elkészítése:
Apróra felkockázom a paprikát, a vöröshagymát, a szárított paradicsomot, felkarikázom az újhagymát, és hosszú csíkokra vágom a sonkát.
Felütöm a tojásokat,megsózom, hozzákeverem a reszelt sajtot.
A sütőt 190 °C-ra bekapcsolom, légkeverésre teszem.
Egy serpenyőbe 2 ek olajon kisütöm a sonka zsírját, majd hozzáadom a hagymát, és a paprikát. Pár percig párolom, majd ráöntöm a tojást úgy, hogy egyenletesen betakarja a párolt zöldségeket. A serpenyő óvatos rázogatásával ezt elősegítem.
Amikor a tojáslepény szélén látom, hogy kezd sülni a tojás, a serpenyőt leveszem a tűzről, és a 190 °C-ra előmelegített sütőbe teszem. Pár percig sütöm.Ezalatt aranysárgára kell sülnie, rezgős kocsonyás állagúra, de semmikép se barnuljon meg a teteje.
Tálra csúsztatom, felszeletelem, forrón tálalom. Frissen kisült kenyér nagyon illik hozzá !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: