Anna konyhája

Vasárnapi frittata

 dsc02917.JPG

Hozzávalók:

  1. 6 db tojás,
  2. 1 db zöld paprika,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 1 szál újhagyma,
  5. 10 dkg házi, füstölt sonka,
  6. 2-3 db olajban eltett, szárított paradicsom,
  7. 10-15 dkg reszelt sajt,
  8. só,
  9. olaj,
  10. olyan serpenyő, ami lángon és sütőben is használható.

dsc02916.JPG

Elkészítése:

Apróra felkockázom a paprikát, a vöröshagymát, a szárított paradicsomot, felkarikázom az újhagymát, és hosszú csíkokra vágom a sonkát. 

Felütöm a tojásokat,megsózom, hozzákeverem a reszelt sajtot.

A sütőt 190 °C-ra bekapcsolom, légkeverésre teszem.

Egy serpenyőbe 2 ek olajon kisütöm a sonka zsírját, majd hozzáadom a hagymát, és a paprikát. Pár percig párolom, majd ráöntöm a tojást úgy, hogy egyenletesen betakarja a párolt zöldségeket. A serpenyő óvatos rázogatásával ezt elősegítem.

Amikor a tojáslepény szélén látom, hogy kezd sülni a tojás, a serpenyőt leveszem a tűzről, és a 190 °C-ra előmelegített sütőbe teszem. Pár percig sütöm.Ezalatt aranysárgára kell sülnie, rezgős kocsonyás állagúra, de semmikép se barnuljon meg a teteje.

Tálra csúsztatom, felszeletelem, forrón tálalom. Frissen kisült kenyér nagyon illik hozzá !

dsc02906.JPG

dsc02908.JPG

dsc02913.JPG

dsc02914.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!