Sült pisztráng



 

 Hozzávalók:

  1. 2 db pisztráng,
  2. só,
  3. bors,
  4. majoránna,
  5. 2 + 1  ek tejföl,
  6. 1 kk mustár,
  7. 1 kk piros arany,
  8. 3-4 gerezd fokhagyma,
  9. 4 karika citrom,
  10. olaj,

Elkészítése:

A pisztrángot megtisztítom, mindkét oldalát beirdalom, megsózom, és a hűtőbe félreteszem.

A tejfölt kikeverem a mustárral, a piros arannyal, sóval, borssal, majoránnával, és az áttört fokhagymával.

A pisztrángot kívül-belül bekenem a tejfölös páccal, a citrom karikát a hasába rejtem, majd egy tűzálló fedeles edénybe fektetem. Ha az időm engedi, 1 órácskát pihentetem.

Kevés olajat csorgatok rá, a tetejére 1-1 citromkarikát nyomok, és lefedve, 200 °C-os sütőben puhára sütöm.

20-25 perc múlva a fedőt leveszem, a puhára sült halakat egy széles lapáttal átemelem egy másik tálra ( jó, ha ebben mindjárt tálalni is tudjuk ! ). A sütőt grillezőre állítom, és pár percig pirítom.

A sütőtálból a hal fűszeres szaftját kiöntöm, 1 ek tejföllel összekeverem, és botmixerrel simára turmixolom.

Köretként újhagymás-snidlinges kuszkuszt tálaltam, és a halat a fűszeres mártással megöntöztem.

Címkék: ,
Tovább a blogra »