Hozzávalók:
Elkészítése:
A pisztrángot megtisztítom, mindkét oldalát beirdalom, megsózom, és a hűtőbe félreteszem.
A tejfölt kikeverem a mustárral, a piros arannyal, sóval, borssal, majoránnával, és az áttört fokhagymával.
A pisztrángot kívül-belül bekenem a tejfölös páccal, a citrom karikát a hasába rejtem, majd egy tűzálló fedeles edénybe fektetem. Ha az időm engedi, 1 órácskát pihentetem.
Kevés olajat csorgatok rá, a tetejére 1-1 citromkarikát nyomok, és lefedve, 200 °C-os sütőben puhára sütöm.
20-25 perc múlva a fedőt leveszem, a puhára sült halakat egy széles lapáttal átemelem egy másik tálra ( jó, ha ebben mindjárt tálalni is tudjuk ! ). A sütőt grillezőre állítom, és pár percig pirítom.
A sütőtálból a hal fűszeres szaftját kiöntöm, 1 ek tejföllel összekeverem, és botmixerrel simára turmixolom.
Köretként újhagymás-snidlinges kuszkuszt tálaltam, és a halat a fűszeres mártással megöntöztem.