Hozzávalók a túrós-gnocchihoz:
- 25 dkg túró,
- 8 dkg liszt,
- só,
- 4 dkg reszelt parmezán sajt,
- 1 tojás,
- 2 dkg vaj a pirításhoz
Feltéthez:
- darált dió,
- porcukor,
- sárgabarack dzsem
Elkészítése:
A gnocchihoz valókat egy tálba összekeverem, majd enyhén lisztezett felületre borítom, és sima, lágy tésztát gyúrok.
A tésztát 4-5 részre osztom, és mindegyiket hüvelykujj vastagságú rúddá sodrom. A szélességével kb megegyező hosszúságú darabokra vágom őket.
Kifőző fazékba vizet forralok, amit sózok, és 1 ek olajat öntök bele. Amikor lobogva fő, két részletben kifőzöm a nudlikat. A víz tetejére feljött tésztákat szűrővel kiemelem, lecsöpögtetem, majd egy serpenyőben megforrósított vajra öntöm. Rázogatva keverem, hogy a vaj fényesre bevonja a felszínüket.
A cukrozott dióval meghintem, dzsemet öntök rá, és forrón tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: