Anna konyhája

Túrós-gnocchi dióval és kajszibarack dzsemmel

 dsc02889.JPG

Hozzávalók a túrós-gnocchihoz:

  1. 25 dkg túró,
  2. 8 dkg liszt, 
  3. só,
  4. 4 dkg reszelt parmezán sajt,
  5. 1 tojás,
  6. 2 dkg vaj a pirításhoz

Feltéthez:

  1. darált dió,
  2. porcukor,
  3. sárgabarack dzsem

Elkészítése:

dsc02890.JPG

A gnocchihoz valókat egy tálba összekeverem, majd enyhén lisztezett felületre borítom, és sima, lágy tésztát gyúrok.

A tésztát 4-5 részre osztom, és mindegyiket hüvelykujj vastagságú rúddá sodrom. A szélességével kb megegyező hosszúságú darabokra vágom őket.

Kifőző fazékba vizet forralok, amit sózok, és 1 ek olajat öntök bele. Amikor lobogva fő, két részletben kifőzöm a nudlikat. A víz tetejére feljött tésztákat szűrővel kiemelem, lecsöpögtetem, majd egy serpenyőben megforrósított vajra öntöm. Rázogatva keverem, hogy a vaj fényesre bevonja a felszínüket.

A cukrozott dióval meghintem, dzsemet öntök rá, és forrón tálalom.

dsc02892.JPG

dsc02893.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!