Anna konyhája

Sajtos-paprikás frittata

dsc02822.JPG

 

Hozzávalók:

  1. 1 db kaliforniai paprika,
  2. 10 dkg házi füstölt nyers sonka, 
  3. 10 dkg parmezán sajt,
  4. 10 dkg kecske-gomolya,
  5. 1 fej vöröshagyma,
  6. 15 dkg liszt,
  7. 1 csom, sütőpor,
  8. 0,5 dl olivaolaj,
  9. 5-6 db tojás,
  10. vaj a sütőforma kikenéséhez,

Öntethez:

  1. 3 dl tejföl,
  2. 1 csokor metélő fokhagyma,

Elkészítése:

A tojásokat egy tálba felütöm és villával felverem. Apróra felkockázom, majd beleteszem a többi hozzávalót is, tehát a paprikát, a vöröshagymát, a sonkát, a sajtokat, a sütőporos lisztet, és az olajat. Alaposan összekeverem. 

Egy 26 cm átmérőjű sütőformát kivajazok, és a masszát beleöntöm, megrázogatva elegyengetem.

170 °C-ra előmelegített sütőben, 30-35 percig sütöm. A teteje szépen megpirosodik, belül puha, könnyű marad.

Fokhagymás tejföllel fogyasztottuk !

dsc02823.JPG

dsc02825.JPG

dsc02826.JPG

dsc02829.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!