Hozzávalók:
Elkészítése:
A köles elkészítésével kezdem. 2 ek olajat megforrósítok, majd ráöntöm a megmosott, és lecsöpögtetett kölest. Pár percig kevergetve párolom, majd dupla mennyiségű langyos vízzel felöntöm. Sózom,elkeverem, majd lefedem, és közepes lángon, elosztó felett főzöm. Amikor a vizet beszívta, a lángot lezárom, és lefedve hagyom felhasználásig.
A zöldbabot enyhén sós vízben zsengére főzöm, leszűröm.
A sajtot lereszelem.
A megtisztított vöröshagymát felaprítom. 2-3 ek olajat felforrósítok, és a vöröshagymát pár percig párolom. A darált húst rádobom, és fehéredésig keverem. Sózom, borsozom, paprikát szórok, majd paradicsomlevet öntök rá. Összekeverem, és lefedve megfőzöm.
A besamellhez a tejet megmelegítem, félreteszem. A vajat felforrósítom, a lisztet beleszórom, és világos rántást készítek. A meleg tejet hozzáöntve, csomómentesre keverem. 1 ek tejföllel gazdagítom.
Egy tűzálló tál aljára szórom a köles felét, ráöntöm a zöldbabot, majd a darált húst. Befedem a maradék kölessel, nyakon öntöm a besamellel, majd gazdagon beszórom reszelt sajttal.
200 °C-os sütőben szép pirosra sütöm. Négyzetekre vágom, lapáttal kiemelem, és fokhagymás tejföllel tálalom.