Anna konyhája

Rakott zöldbab

 dsc02873.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 kg megtisztított, felszelt zöldbab,
  2. 2 dl köles,
  3. 50 dkg darált, sertéshús,
  4. olaj,
  5. só,
  6. bors,
  7. őrölt piros paprika,
  8. 1 fej vöröshagyma,
  9. 2 dl paradicsomlé,
  10. 10-15 dkg reszelt sajt,
  11. 3 dl tej,
  12. 2 ek liszt,
  13. 2 ek vaj,
  14. 1 ek tejföl,
  15. fokhagymás tejföl a tálaláshoz

Elkészítése:

A köles elkészítésével kezdem. 2 ek olajat megforrósítok, majd ráöntöm a megmosott, és lecsöpögtetett kölest. Pár percig kevergetve párolom, majd dupla mennyiségű langyos vízzel felöntöm. Sózom,elkeverem, majd lefedem, és közepes lángon, elosztó felett főzöm. Amikor a vizet beszívta, a lángot lezárom, és lefedve hagyom felhasználásig.

A zöldbabot enyhén sós vízben zsengére főzöm, leszűröm.

A sajtot lereszelem.

A megtisztított vöröshagymát felaprítom. 2-3 ek olajat felforrósítok, és a vöröshagymát pár percig párolom. A darált húst rádobom, és fehéredésig keverem. Sózom, borsozom, paprikát szórok, majd paradicsomlevet öntök rá. Összekeverem, és lefedve megfőzöm.

A besamellhez a tejet megmelegítem, félreteszem. A vajat felforrósítom, a lisztet beleszórom, és világos rántást készítek. A meleg tejet hozzáöntve, csomómentesre keverem. 1 ek tejföllel gazdagítom.

Egy tűzálló tál aljára szórom a köles felét, ráöntöm a zöldbabot, majd a darált húst. Befedem a maradék kölessel, nyakon öntöm a besamellel, majd gazdagon beszórom reszelt sajttal.

200 °C-os sütőben szép pirosra sütöm. Négyzetekre vágom, lapáttal kiemelem, és fokhagymás tejföllel tálalom.

dsc02869.JPG

dsc02875.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!