Hozzávalók a palacsintához:
Elkészítése:
A lisztet a tojással, sóval, és a tejjel simára keverem, majd annyi szódát adok hozzá, hogy a megfelelő sűrűséget elérjem. Végül 2 ek olajat keverek hozzá.
Olajjal vékonyan kikent, felforrósított serpenyőbe öntök 1 merőkanálnyit a masszából, szétfolyatom, majd mindkét oldalát megsütöm.
A dió töltelékhez
Elkészítése:
A diót a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal, és a citrom héjjal összekeverem. A tejet vagy tejszínt felmelegítem, majd a dióhoz keverek belőle annyit, hogy sűrű , kenhető masszát kapjak. Pár percig együtt főzöm, majd félreteszem hűlni.
A csoki öntethez:
Elkészítése:
A tejbe tördelem a csokoládét, és lassan melegítve, kevergetve felolvasztom.
A tojássárgákat habosra keverem a szoba hőmérsékletű vajjal, és a kétféle cukorral, majd hozzáadom a kakaóport is, és simára keverem.
A csokis tejet fokozatosan a tojásos masszához öntöm, közben keverem. A tűzre visszateszem, kevergetem, és mielőtt forrni kezdene, le is veszem.
Összeállítás: 🙂
A palacsinták felét a diós krémmel bekenem, a másik felét ráhajtom, majd négyrétűre hajtom. A még meleg csokikrémmel nyakon öntöm.