Hozzávalók a palacsintához:
- 25 dkg liszt,
- 3 dl tej,
- 1-2 dl szóda,
- 2 db tojás,
- csipet só,
- 2 ek olaj,
Elkészítése:
A lisztet a tojással, sóval, és a tejjel simára keverem, majd annyi szódát adok hozzá, hogy a megfelelő sűrűséget elérjem. Végül 2 ek olajat keverek hozzá.
Olajjal vékonyan kikent, felforrósított serpenyőbe öntök 1 merőkanálnyit a masszából, szétfolyatom, majd mindkét oldalát megsütöm.
A dió töltelékhez
- :20 dkg darált dió,
- 10-15 dkg cukor vagy ennek megfelelő méz,
- 1 csom vaníliás cukor,
- 1 késhegynyi fahéj,
- 1/2 citrom reszelt héja,
- 1-1,5 dl tejszín vagy tej,
Elkészítése:
A diót a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal, és a citrom héjjal összekeverem. A tejet vagy tejszínt felmelegítem, majd a dióhoz keverek belőle annyit, hogy sűrű , kenhető masszát kapjak. Pár percig együtt főzöm, majd félreteszem hűlni.
A csoki öntethez:
- 5 dkg étcsokoládé,
- 2 tojássárgája,
- 2 ek cukor,
- 1 ek vanília aroma,
- 1 ek holland kakaópor,
- 2 dkg vaj,
- 1,5-2 dl tej
Elkészítése:
A tejbe tördelem a csokoládét, és lassan melegítve, kevergetve felolvasztom.
A tojássárgákat habosra keverem a szoba hőmérsékletű vajjal, és a kétféle cukorral, majd hozzáadom a kakaóport is, és simára keverem.
A csokis tejet fokozatosan a tojásos masszához öntöm, közben keverem. A tűzre visszateszem, kevergetem, és mielőtt forrni kezdene, le is veszem.
Összeállítás: 🙂
A palacsinták felét a diós krémmel bekenem, a másik felét ráhajtom, majd négyrétűre hajtom. A még meleg csokikrémmel nyakon öntöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: