Hozzávalók:
Az ízesített pirított zsemlekockákhoz:
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítom, megmosom és felkockázom.
A póréhagymát megmosom, a szárrészt levágom és felkarikázom.
Egy lábosban a vajat megolvasztom, rászórom a hagymakarikákat, a fokhagymát, rádobom a kakukkfüvet, és néha kevergetve, 10-15 perc alatt puhára párolom. A kakukkfüvet kidobom.
Felöntöm a zöldség alaplével és a borral. Hozzáadom a burgonyát és addig főzöm, amíg meg nem puhul. Közben sózom, borsozom, botmixerrel összeturmixolom.
Ízesített zsemlekockák elkészítése:
A zsemléket kockákra felszelem.
Egy serpenyőben az olivaolajat a felaprított fokhagymával felforrósítom. Beleszórom a zsemlekockákat, és összeforgatom, kevergetve pirítom. A tűzről leveszem, egy lapos jénai tálba átöntöm, és a reszelt sajttal beszórom. Mikróba teszem és a sajtot ráolvasztom.
A forró levest tálkákba merem és a zsemlekockákkat a tetejére szórom.