Anna konyhája

Póréhagyma krémleves pirított zsemlekockákkal

 dsc02802.JPG

Hozzávalók:

  1. 2 póréhagyma fehér szára,
  2. 1 db burgonya,
  3. 1 kis szál friss kakukkfű,
  4. 3 gerezd fokhagyma,
  5. 5 dkg vaj,
  6. 1 dl száraz fehérbor,
  7. 5.6 dl zöldség alaplé,
  8. só,
  9. bors,

Az ízesített  pirított zsemlekockákhoz:

  1. 2 szikkadt zsemle,
  2. 2 ek olivaolaj,
  3. 2.3 gerezd fokhagyma,
  4. 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítom, megmosom és felkockázom.

A póréhagymát megmosom, a szárrészt levágom és felkarikázom.

Egy lábosban a vajat megolvasztom, rászórom a hagymakarikákat, a fokhagymát, rádobom a kakukkfüvet, és néha kevergetve, 10-15 perc alatt puhára párolom. A kakukkfüvet kidobom.

Felöntöm a zöldség alaplével és a borral. Hozzáadom a burgonyát és addig főzöm, amíg meg nem puhul. Közben sózom, borsozom,  botmixerrel összeturmixolom.

Ízesített zsemlekockák  elkészítése:

A zsemléket kockákra felszelem.

Egy serpenyőben az olivaolajat a felaprított fokhagymával felforrósítom. Beleszórom a zsemlekockákat, és összeforgatom, kevergetve pirítom. A  tűzről leveszem, egy lapos jénai tálba átöntöm, és a reszelt sajttal beszórom. Mikróba teszem és a sajtot ráolvasztom.

A forró levest tálkákba merem és a zsemlekockákkat a tetejére szórom.

dsc02800.JPG

dsc02801.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!